Turvatietoilmoituspalvelu (AREX)-etusivu

Tervetuloa saapumisen ja poistumisen ilmoituspalveluun (Arex)

Saapumisen ja poistumisen ilmoituspalveluun (AREX) annetaan ilmoituksia Suomen kautta yhteisöön saapuvista (meri-, rautatie- ja maantieliikenne) ja yhteisöstä poistuvista tavaroista. Lisäksi AREXiin annetaan ilmoituksia uudelleen lastattavista kolmansien maiden tavaroista, jotka ovat olleet väliaikaisessa varastossa (ns. transhipment tavarat). Palvelun kautta voit antaa

-         saapumisen yleisilmoituksia

-         saapumisilmoituksia

-         saapumisen esittämisilmoituksia

-         diversioilmoituksia (reittipoikkeamailmoitus)

-         poistumisen yleisilmoituksia

-         poistumisen esittämisilmoituksia

-         poistumisilmoituksia

-         väliaikaisen varaston vastaanottoilmoituksia

-         väliaikaisen varaston purkaustulosilmoituksia


HUOM! 1.3.2023 alkaen annetaan EU:n ulkopuolelta lentäen saapuvasta lähetyksestä saapumisen yleisilmoitus ja saapumisilmoitus komission ICS2-palvelussa (STI-STP)


HUOM! 5.11.2022 alkaen EU:n kentiltä lentäen tai EU:n satamista meritse saapuvien tavaroiden yleisilmoitukset ovat nimeltään väliaikaisen varastoinnin ilmoituksia ja ne sekä niihin liittyvät esittämisilmoitukset ja purkaustulosilmoitukset annetaan Tulliselvityspalveluun. 


Tässä palvelussa voi selailla ennen 5.11.2022 annettuja yleisilmoituksia 


 

Tullin verkkopalveluiden käyttöä tuetaan seuraavilla selainohjelmilla: 

-       Edge

-       Mozilla Firefox 

-       Google Chrome

 

Ilmoitus tunnistautumattomana

 

Voit antaa maantieliikennettä koskevan ”Saapumisen yleisilmoituksen” ja ”Poistumisen yleisilmoituksen” ilman tunnistautumista, muut yllä mainitut ilmoitukset voi tehdä vain suomi.fi-tunnistautuneena. Laadi ilmoitus painamalla alla olevaa ”Luo saapumisen yleisilmoitus” tai ”Luo poistumisen yleisilmoitus” -painiketta. Kun olet onnistuneesti jättänyt ilmoituksen Tullin käsiteltäväksi, saat MRN-tunnuksen, joka sinun tulee ilmoittaa tullivirkailijalle, kun saavut kuljetuksen kanssa maahan. MRN-tunnuksen voit tulostaa viivakoodina ilmoitusta jätettäessä. Tulostaminen ei ole mahdollista myöhemmin.

>> Tulosta viivakoodi - nopeuta rajan ylitystä

 

Ilmoitus suomi.fi –tunnistautuneena

 

Tunnistautunut käyttäjä kirjautuu tullin palveluun käyttämällä Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-tunnistusta ja –valtuutusta. Tunnistautunut käyttäjä näkee ilmoituksen käsittelyn etenemisen tullissa. Käyttäjällä on myös mahdollisuus tallentaa ilmoitus luonnokseksi käsittelyn keskeytyessä jostain syystä. Myös vanhoja ilmoituksia voi käyttää uuden saapumisen yleisilmoituksen pohjana.

 

Tunnistautunut käyttäjä kirjautuu palveluun klikkaamalla tämän sivun ylälaidan linkkiä "Kirjaudu Suomi.fi tunnistuksella".


>> Lue lisää tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta


>> Tutustu palvelun käyttöohjeisiin

>> Tietosuojaseloste

>> Saavutettavuus

Tietyissä ilmoituksissa edellytetään tavaran kuvausta riittävällä tarkkuudella. Kuvaus on tehtävä joko ilmoittamalla tavaran tullinimike vähintään neljän numeron tarkkuudella tavararyhmäkuvauksena tai vastaavan tasoisella tavarankuvauksella. Komissio on julkaissut ohjeet oikeasta tavasta ilmoittaa tavarankuvaus (TAXUD/1402/2007).

Netin kautta ilmoittaminen helpottuu, jos ilmoituksen antaja on selvittänyt jo etukäteen tavaroidensa tavararyhmäkuvaukset esimerkiksi EU:n TARIC-hakupalvelun avulla. Nimikkeet löytyvät myös Tullin sivuilla olevasta CN-nimikkeistöstä.

 

>> TARIC-hakupalvelu
>> CN-nimikkeistö


Järjestelmätiedotteet

Oletko aloittamassa tulliasiointia vai oletko jo vanha konkari?

Lue koko tiedote

Puhelinpalvelu

Puhelinpalvelu 0295 5207 (ma-pe 8-16.15)

(0 snt/min + pvm/mpm.)

Anna palautetta

 

Ohje

 

Ohje-ikkunasta löydät täytettävään kohtaan liittyvän pikaohjeen. Voit siirtää ohjeruudun haluamaasi paikkaan tarttumalla ohjeikkunan ylälaidasta hiirellä.

Ohjeita ei saatavilla.

Käyttöohjeet