Startsida

 

Suomi.fi-identifikation kan användas vid inloggning till tjänsten. I denna tjänst används Suomi.fi-fullmaktskoden ”Tullklarering”. Som identifierad deklarant kan du spara halvfärdiga deklarationer och välja en tidigare gjord deklaration som underlag för en ny deklaration. Via tjänsten kan du också ta fram och skriva ut exportföljedokument (EAD) och överlåtelsebeslut. När exportvarorna har förts ut, kan du också skriva ut ett utförselbekräftat överlåtelsebeslut i tjänsten..

En privatperson kan vid Suomi.fi-identifikation identifiera sig med certifikatkort, nätbankskoder eller mobilcertifikat. Identifieringen kräver ännu tills vidare en finländsk personbeteckning.

Om företaget anlitar ett ombud för ingivandet av exportdeklarationen, kan företaget också göra befullmäktigandet i Suomi.fi-tjänsten. Detta befullmäktigande gäller endast identifieringen av företaget som agerar som ombud, och det ersätter inte den fullmakt som företaget gett företaget som agerar som ombud att agera för företagets räkning.

Läs mer om Suomi.fi-identifikation och -fullmakter här

Ta i förväg reda på varukoden hos Tullen eller t.ex. i varukodstjänsten Fintaric Då går det snabbare att fylla i deklarationen

 

På sidan Uppgifter om deklarationsparti kan du i punkten Språk välja om du vill ha besluten på finska eller svenska. Besluten går inte att få på engelska. 

 

anvandarvillkor

 

 

När och var syns kundresponsen jag gett?

 

Tillgänglighet

 

 

Dataskyddsbeskrivning

 

Systemmeddelanden

Ett driftavbrott i Tullens e-tjänster och meddelandetrafik lördagen den 25.5.2024 kl. 7:00 - 14:30

Läs hela meddelandet

EORI-nummer är obligatoriskt i exportdeklarationer fr.o.m. den 25 maj 2024

Läs hela meddelandet

Aktörens natur ska anges i exportdeklarationer från och med 4.6.2022

Läs hela meddelandet

eIDAS-identifikation kan inte ännu användas i deklarationstjänsten för export

Läs hela meddelandet

Telefontjänst


Servicenummer Privatkunder tfn +358 295 5206 må. - fr. 8-18, sommartid (5.6.- 25.8.) må. - fr. 8-16:15
Företagskunder tfn +358 295 5207 må. - fr. 8-16:15, 0 cent/min. + lna/mta

Vanliga frågor


Ge respons

 

Anvisning

I detta fönster med anvisningar visas en snabbanvisning för det fält du håller på att fylla i. Du kan flytta fönstret till önskat ställe på sidan genom att med musen ta tag i övre kanten av fönstret. Du kan dölja fönstret genom att klicka på Dölj anvisning i det övre högra hörnet av sidan.

Anvisningar inte tillgängliga

Användarmanual