Etusivu

Vienti-ilmoittamisen nettipalvelussa voit tehdä Tullille vienti-ilmoituksen valitsemalla ylävalikosta kohdan Ilmoitus.

Tunnistautumaton ilmoittaja

Ilmoituksen voit tehdä tunnistamattomana ilmoittajana, jolloin ilmoituksen tekijä saa ilmoituskohtaisen viitenumeron. Huomaa, että tunnistautumattomana ilmoittajana, joudut aina asioimaan tullitoimipaikassa. Siellä ilmoituksen tiedot haetaan esiin viitenumerolla ja sieltä saat viennin saateasiakirjan (EAD) ja luovutuspäätöksen.

Tunnistautunut ilmoittaja

Palveluun voi nyt kirjautua Suomi.fi-tunnistautumisella. Tässä palvelussa käytettävä Suomi.fi-valtuuskoodi on Tulliselvittäminen. Tunnistautuneena voit tallentaa tekemäsi ilmoituksen keskeneräisenä ja valita aiemmin tehdyn ilmoituksen uuden pohjaksi. Palvelun kautta voit myös katsella ja tulostaa viennin saateasiakirjat (EAD) ja luovutuspäätökset. Kun vienti on poistunut, saat palvelusta myös tulostettua poistumisvahvistetun luovutuspäätöksen.

Yksityishenkilö voi tunnistautua Suomi.fi tunnistuksella joko varmennekortilla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Tunnistautuminen vaatii vielä toistaiseksi suomalaisen henkilötunnuksen.

Jos yritys käyttää edustajaa ilmoittamiseen, tässä palvelussa valtuutuksen voi tehdä joko Suomi.fi-palvelussa tai muulla valitsemallaan tavalla.

Lue täältä toimintaohjeet, miten tunnistaudut ja valtuutat Suomi.fi:ssä

Nopeuttaaksesi ilmoituksen tekemistä selvitä etukäteen tavaranimike Tullista tai esimerkiksi käyttämällä EU:n Taric-hakupalvelua (tekstihaku) tai Taricin sisällysluetteloa

 

Missä ja milloin antamani asiakaspalaute näkyy?

 

Saavutettavuus

 

Käyttöehdot

 

Tietosuojaseloste

 

Järjestelmätiedotteet

eIDAS-tunnistautuminen Vienti-ilmoituspalvelussa ei vielä mahdollista

Lue koko tiedote

Poistumisvahvistusta ei tarvitse pyytää erikseen

Lue koko tiedote

Puhelinpalvelu


0295 5206 henkilöasiakkaat (ma-pe 8-18, 0 snt/min + pvm/mpm.)
0295 5207 yritysasiakkaat (ma-pe 8-18, 0 snt/min + pvm/mpm.)


Anna palautetta


Usein kysyttyä

 

Ohje

Ohje-ikkunasta löydät täytettävään kohtaan liittyvän pikaohjeen. Voit siirtää ohjeruudun haluamaasi paikkaan tarttumalla ohjeikkunan ylälaidasta hiirellä. Voit poistaa ohjeet näkyvistä Piilota ohje valinnalla.

Ohjeita ei saatavilla.

Käyttöohjeet